PIVO
České pivo z Polska?
Léto a s ním i pivní sezona jsou v plném proudu. Podle studie Ernst & Young vypije Čech zhruba třetinku denně. Na každého občana připadlo loni podle statistik Českého svazu pivovaru a sladoven v průměru 144 litrů vypitého piva.
Jak zabrala ovocná piva s různými příchutěmi? A jak velcí výrobci zvládají konkurenci minipivovarů, kterých je už v Česku více než sto padesát?
"Nerozlišuji piva z velkého nebo malého pivovaru, ale podle toho, která mi chutnají a která mi chutnají méně," říká hlavní sládek plzeňského Gambrinusu Pavel Zítek v online rozhovoru se čtenáři Aktuálně.cz.
Těm odpovídal například na otázky, co si myslí o "pivních limonádách" nebo zda je na programu nealkoholické pivo.
Kromě toho několikrát vyvrátil tvrzení, že se Gambrinus vaří někde jinde než v České republice. "Skutečně nevyrábíme piva pod značkou Gambrinus ani žádná jiná v Polsku!" uvedl a dodal, že pojem "europivo" nezná.
Pivní revoluce: Ovládnou minipivovary český trh?
Stejně tak mu podle jeho slov nevadí, že spotřeba piva v Česku již neroste. "Jako sládek preferuji, aby lidé pili dobré pivo v příjemné hospůdce, než aby tvořili objemové rekordy," komentuje Zítek.
Zodpovězené otázky
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:01 Autor: Venda
Otázka: Jak je možné, že již dlouhou dobu je Gambrinus tak příšerné pivo. Není čas přestat utrácet stomiliony za reklamy a tyto peníze dát do zkvalitnění výroby, použití lepších surovin?
Pavel Zítek: Dobrý den, mohu Vás ujistit, že všechna piva Gambrinus děláme z těch nejlepších surovin, jako jsou slad, který si sami vyrábíme ve vlastní sladovně, měkké vody a českého chmele a postupem ověřeným desetiletími. Kvalitu podtrhuje zájem našich štamgastů, se kterými ho pravidelně ochutnáváme. Dobrá marketingová podpora patří ke každé významné značce.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:03 Autor: Igor
Otázka: Považuji 10° gambrinus za euro pivo bez výrazné chuti. Byl to Váš záměr, vytvořit patok? Děkuji
Pavel Zítek: Desítka Gambrinusu se vyznačuje čistou osvěžující a plnou chutí. S ohledem na měnící se chuťové preference českých pivařů jsme loni zvýšili chuťovou plnost a hořkost vyšším dávkováním sladu a chmele. Dejte mi vědět, ve které hospodě jste ho naposledy pil, můžeme ho tam ochutnat společně.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:05 Autor: čtenář
Otázka: Myslíte, že může spotřeba piva v Česku ještě růst? Má vůbec kam?
Pavel Zítek: Aktuálně spotřeba piva neroste. Já jako sládek preferuji, aby lidé pili dobré pivo v příjemné hospůdce, než aby tvořili objemové rekordy.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:07 Autor: David
Otázka: Dobrý den, co je pravdy na tom, že skončíte s fotbalovým svazem projekt Gambrinusligy a budete generálním partnerem Plzeňské Viktorie? Děkuji za odpověď.
Pavel Zítek: Dle mých informací máme s FAČR platnou smlouvu do konce této fotbalové sezóny. V současné době vyjednáváme o další možné spolupráci. Opakovaně jsme v rozhovorech s představiteli FAČR vyjádřili nespokojenost s tím, co se nelíbí fanouškům fotbalu ani nám. Nyní očekáváme, že nám FAČR v následujících týdnech sdělí návrhy konkrétních řešení situace v českém fotbale. Pokud nebudeme přesvědčeni, že návrhy FAČR povedou ke zlepšení obrazu české kopané, jsme připraveni hledat jiné formy, jak můžeme podporovat fotbal v ČR. Viktorka je můj klub a gratuluju jim k postupu do dalšího předkola...
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:08 Autor: Jan Kmoníček
Otázka: Dobrý den.Domnívámse,že doba kdy gambrinus kraloval trhu je dávno pryč azbylo z něj jen jakési márketové pivo bez chutia zápachu.Nemyslíte že by jste se měli vrátit trochu zpět a vařit zas poctivé krajovépivo??
Pavel Zítek: Chuť piva může být ovlivněna mnoha faktory (doprava, správné skladování, čepování, apod.). Nejlépe ho poznáte ve sklepě každého pivovaru. Přijďte ho k nám ochutnat.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:10 Autor: Jirka
Otázka: Kolik toho denně musíte vypít?
Pavel Zítek: Jako sládek pivo degustuji pravidelně každý den. A občas si zajdu na pivo i s kamarády.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:12 Autor: Pan Jan
Otázka: Jaká má česká pivní kultura specifika ve srovnání se světem?
Pavel Zítek: Pivo je český národní nápoj. My Češi řešíme nejrůznější záležitosti se svými kamarády v oblíbených restauracích právě u piva. Podává se dobře vychlazené s krásnou pěnou, která chrání pivo před chuťovými změnami. I servírování do půllitru s uchem je odlišné oproti ostatním zemím světa. Za orosenou sklenicí českého piva přijíždí do Česka řada turistů.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:13 Autor: Fičák
Otázka: Prosím vás můžete mi vysvětlit proč je Gambrinus vařený v pivovaru v Nošovicích chutnější než ten co se vaří v Plzni,děkuji za odpověď
Pavel Zítek: Mohu Vás ujistit, že pivo Gambrinus, které opouští brány našich pivovarů, chutná stejně. Ale to je jenom polovina - sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá. A proto možná ve vaší oblíbené restauraci Vám chutná lépe než v jiné.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:14 Autor: Honza
Otázka: Proč Gambrinus 10% má nakyslou chuť?
Pavel Zítek: Všechny značky Gambrinusu mají svoji recepturu a chuťový profil, který se nemění. Pravidelně ho ochutnávám. V žádném případě nemá mít pivo Gambrinus nakyslou chuť. Napište mi, kde jste takové pivo pil, zajedu se tam podívat.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:16 Autor: rekel
Otázka: Proč plzeň 12ctka má 4,3 voltů a budvar 12ctka 5? Dokonce i zubr 11ctka má 4,3 voltů. Není to podvod na lidi?
Pavel Zítek: Od začátku pivo Pilsner Urquell vaříme pro chuť a ne pro ,,volty". Pro přesnost má 4,4 % objemových alkoholu.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:17 Autor: Jan
Otázka: Dobrý den, je možné, že v zájmu úspory nákladů jsou česká piva nějakým způsobem šizena? Mám na mysli především velkovýrobce..Děkuji za odpověď
Pavel Zítek: Za Gambrinus Vám garantuji, že používáme ty nejlepší české suroviny a tradiční postupy. Pokud chcete mít jistotu, že pivo, které chcete koupit, není šizeno, hledejte symbol Chráněné zeměpisné označení České pivo. My ho máme na zadní etiketě.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:19 Autor: Martin Deckel
Otázka: Dobrý den,
patřil jsem mezi pravidelné "poživatele" Vašich piv, dříve hlavně G12 (nyní již téměř vymizel). Vyrábí se ještě vůbec? Můžete přiznat, o kolik poklesla spotřeba piva G10, které podle laického okolí ztratilo veškerou chuť? Budete na to nějak reagovat (novou chutí)?Díky.
Pavel Zítek: U desítky Gambrinus jsme s ohledem na měnící se chuťové preference českých pivařů loni zvýšili chuťovou plnost a hořkost vyšším dávkováním sladu a chmele. Gambrinus Premium se stále vyrábí a měl byste ho najít prakticky v každé prodejně.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:26 Autor: roman ch.
Otázka: Dobrý den,
je pravda, že se pivo "uvaří" silnější a pak se naředí na piva slabší?
Děkuji za odpověď
Pavel Zítek: Máte-li na mysli HGB (high gravity brewing), kdy obsah extraktu v původní mladině je 16 a více a následně se pivo naředí, tak tuto technologii pivovar Gambrinus nepoužívá.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:27 Autor: Pivař
Otázka: Proč vaříte piva, které chutnají čím dál víc stejně? Kamarádi tomu říkají Europivo a já musím souhlasit. Pak si radši dám pivko z minipivovaru nebo když točený tak jdu po Bernardu... Dříve jsem pil i Vaše, ale dnes už to není "ono"
Pěkný den Pivař
Pavel Zítek: Nevím, co máte na mysli tím, že chutnají stále stejně. Každé naše pivo má svůj charakteristický chuťový profil a navzájem se od sebe liší.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:28 Autor: SiDi
Otázka: Dobrý den, pane Zítku.
Vím, že jako sládek nerozhodujete o marketingu, ale jako fotbalový fanoušek se nemohu nezeptat. Jak to vypadá se sponzoringem ze strany Gambrinusu ohledně nejvyšší české fotbalové soutěže a FAČR??
Pavel Zítek: viz předchozí odpověď vztahující se k FAČR
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:30 Autor: Honza
Otázka: Mohl by jste prozradit, jaká základní obilnina se dává například go Gam. 10°C? Je to ječmen nebo rýže?
Pavel Zítek: Jedná se o dvouřadý jarní ječmen s jemnou pluchou, jak je typické pro České pivo. Z toho ječmene si vyrábíme slad v naší sladovně. Veškeré suroviny naleznete na etiketě našeho piva.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:32 Autor: Kapybara
Otázka: Dobrý den, pane Zítku,
vaříte v Gambrinusu přímo desítku, nebo ředíte vícestupňové pivo? Děkuji.
Pavel Zítek: Pokud máte na mysli technologii HGB, již jsem na ní odpovídal níže.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:33 Autor: Boňo, K.Vary
Otázka: Dobrý den, pane Zítku. Je správný můj závěr, že malé pivovary těm velkým pivovarům jenom prospívají, neboť ty velké nutí být stále ve střehu a stále držet kvalitu vysoko, a že tím pádem je to ideální stav pro milovníky piva?
Pavel Zítek: Konkurence na trhu je zdravá a vede k udržení vysoké kvality. Vážím si každého českého piva, které je uvařeno s láskou. Nerozlišuji pivo z velkého nebo malého pivovaru, ale podle toho, která mi chutnají a která mi chutnají méně.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:35 Autor: Martin
Otázka: Chtěl bych se zeptat jak je možné že Excelent chutná přibližné stejně jako údajná 12°Pilsner jeto o chuti ale dobře odmala se věnuji prodeji a nákupu a tohle mi přijde jako paradox??
Pavel Zítek: I když jsou tam některé podobné chuťové tóny, každé pivo má svůj chuťový profil. Například hořkost je výrazně odlišná.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:47 Autor: trypal@atlas,cz
Otázka: Mohu pít pivo, když jsem po mrtvici a mám vysoký tlak
Pavel Zítek: Pivo je v rozumné míře zdravým nápojem. Pokud máte zdravotní problémy, konzultujte raději situaci se svým lékařem.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:48 Autor: Rob.
Otázka: Nedomníváte se, že výroba "Plzeňského prazdroje" v zahraničí je protimluv? Že prodej "plzeňského" piva vyrobeného v Polsku v našich obchodech je v pořádku?
Pavel Zítek: My žádné z našich piv v Polsku nevyrábíme!
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:51 Autor: Pavel Horáček
Otázka: Dobrý den, pozice vašeho pivovaru v očích spotřebitelů není dobrá (viz. příspěvky níže).
Podle Vás, kdy se to zlomilo, kvůli čemu a dokážete to ještě zastavit? Vaše piva nepiji,ale v podstatě koho znám, ten doslova proklíná Gambrinus a díky tomuto pivu přechází ke starým regionálním zanačkám.
Pavel Zítek: Nemohu se ztotožnit s vaším názorem, že v očích spotřebitelů není pivo dobré. Gambrinus je nejprodávanější pivní značkou s velkou skupinou příznivců. Je přirozené, že nemůže zákonitě chutnat všem. Mohu zaručit, že je vyráběno dle tradiční receptury a z těch nejlepších českých surovin.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:52 Autor: Michal Štorek
Otázka: Češi si čím dál více oblíbili mini pivovary. Jako by jim přestala chutnat průmyslově vyráběná piva. Co Vy na to?
Pavel Zítek: Já jako sládek nerozlišuji piva vařené ve velkém nebo malém pivovaru, ale na dobrá a méně dobrá.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:54 Autor: Ferry
Otázka: České pivo je pro našince zejména klasický český ležák. Proč se pod značkou české pivo vaří něco jiného, než český ležák? Nezdá se Vám, že politika Vašeho pivovaru potlačuje výrobu klasického českého piva menšími pivovary?
Pavel Zítek: Nerozumím přesnému znění vaší otázky. Klasický český ležák se narodil 1842 v Plzni a od té doby je více nebo méně úspěšně kopírován celým světem. CHZO České pivo je definováno nejen pro ležáky, ale i pro piva výčepní. Propagace našich značek Českého piva otevírá dveře i jiným českým pivovarům na mezinárodní trhy.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 13:59 Autor: Karel M.
Otázka: Jak je to mozne, ze minipivovary maji o tolik lepsi pivo, nez pivovary velke. Prijde mi, ze s vinem je to treba spis naopak - mali vinari nemaji tak dobre vino jako vinari stredni (masova vinarstvi jsou samozrejme uz zase horsi).
Pavel Zítek: Pod výrazem dobré si každý může představit něco jiného. Naší snahou je už více než 170 let dělat to nejlepší, Karle. Přijeďte se podívat do našeho pivovaru.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:01 Autor: René Močuba
Otázka: Dobrý den. Před revolucí stála piva malých pivovarů obecně za pendrek, ale Gambrinus bylo skvělé kultovní pivo. Nyní je to přesně obráceně, regionální pivovary vesměs vaří kvalitní a chutná piva, ale Gambrinus, zejména desítka se téměř nedá pít. Prosím o vyjádření.
Pavel Zítek: Pro mnoho spotřebitelů zůstává Gambrinus ,,skvělým kultovním pivem" i dnes. Důkazem jsou názory mnoha štamgastů, se kterými jsem se setkal v restauracích i v našem pivovaru. I to, že se jedná o nejprodávanější české pivo.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:08 Autor: Jan Černík
Otázka: Dobrý den pane Zítku,
má smysl vařit gambrinus a ostatní europiva, nebylo by lepší to prostě matlat jednou a napsat na to europivo? Byla doba kdy byl gambáč slušné pivo za dobrou cenu, dnes neplatí ani jedno.
Proč?
Pavel Zítek: Jako sládek pojem ,,europivo" neznám. Společně s ostatními sládky pivovaru Gambrinus si stojíme za tím, že je naše pivo kvalitní a vařené z těch nejlepších českých surovin.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:11 Autor: Matěj Kuplíř
Otázka: Dobrý den, proč raději neupustíte od reklamy a sponzorování a nezaměříte se spíš na kvalitu Vašeho piva? Pil jste už někdy například Svijany? Za prakticky stejnou cenu mnohem lepší pivo. A to není pouze můj názor, ale názor všech, kteří mají ještě nějaké chuťové pohárky v ústech.
Pavel Zítek: Pravidelně ochutnávám piva naší konkurence, ale na chuť piva Gambrinus nedám dopustit.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:13 Autor: V.Hron
Otázka: Dobrý den,
Kdy se zase v Plzni začne vařit pivo?To co tam vaříte teď má s pivem pramálo společného!!!!
Pavel Zítek: Přijeďte se podívat do pivovaru Gambrinus. Ukážeme Vám, z čeho pivo děláme a jak se vaří.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:13 Autor: Vlastík
Otázka: Pivo Gambrinus se údajně vyrábí v Polsku a v Česku se pouze stáčí. Co je na tom pravdy ?
Pavel Zítek: Pivo Gambrinus se v žádném případě v Polsku nevyrábí.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:17 Autor: jaroslav Humpál
Otázka: Proč není vaše pivo označeno, že se jedná o chráněné zeměpisné označení - české pivo, nebo nesplňujete podmínky, když je súpňuje např. pivo Agrus, prodávané v Lídlu.
Pavel Zítek: Gambrinus získal jako jeden z prvních CHZO České pivo. A jeho symbol naleznete na zadní etiketě.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:18 Autor: Jezewec
Otázka: Dobrý den. Kdy konečně začnete vyrábět pivo a ne eurobeer co se u Vás dělá dneska? Vemte si vzor z malým pivovarů, to je pivo.
Děkuji za odpověď
Michal Hrubeš
Pavel Zítek: Nerozlišuji pivo z velkého nebo malého pivovaru, ale podle toho, která mi chutnají a která mi chutnají méně. Trvám na tom, že je naše pivo kvalitní a vařené z těch nejlepších českých surovin.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:18 Autor: Ivo C.
Otázka: Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli je pivo Gambrinus vařeno technologií HGB (high gravity brewing)? Po kvašení v CKT tancích je naředěno vodou na nižší stupňovitost a dosyceno CO2? Je to důvod proč chutná spíše jakko sodovka? Bez charakteru -tzv. Eurolager? Bez urážky. děkuji
Pavel Zítek: Technologii HGB nepoužíváme.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:19 Autor: Radek F
Otázka: Dobrý den, proč je na lahvích napsáno "původem z Plzně" namísto vyrobeno v ....., děkuji
Pavel Zítek: Proto, že ho skutečně vaříme podle původní plzeňské receptury.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:22 Autor: Martin
Otázka: Co je pravdy na tzv. europivu? Dělá se ve většině pivovarů stejným postupem a ze stejných surovin, viz například granulovaný slad a maltózový sirup?
Pavel Zítek: Jako sládek pojem ,,europivo" neznám, stejně tak neznám granulovaný slad. Maltózový sirup nepoužíváme. Vaříme pouze ze sladu, chmele a vody.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:37 Autor: Zvědavec
Otázka: Kolik piva běžně vypijete za směnu?
Pavel Zítek: Pravidelně ochutnávám pivo, které jde našim spotřebitelům na trh.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:38 Autor: Jiri Horak
Otázka: Dobry den, nestalo by za to prosazovat pivní kohouty Baroko ? Děkuji J.H.
Pavel Zítek: V řadě našich nejlepších pivnic z nich Gambrinus čepujeme.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:43 Autor: Vaclav
Otázka: Ač mám pivo rád, tomu Vašemu se raději vyhýbám - jak to, že šla kvalita v posledních deseti letech tak rapidně dolů?
Pavel Zítek: Já jsem naopak přesvědčen, že kvalita českých piv trvale stoupá především stále se zlepšující péči o pivo v restauracích.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:47 Autor: Vitko
Otázka: Jak dlouho po uvaření leží Gambrinus v CK tanku, než se začne lahvovat (distribuovat). Používáte surogaci? Vzpomínáte na Gambrinus z roku 1990?
Pavel Zítek: Surogaci nepoužíváme. Pamatuji si každý rok, který mám spojený s Gambrinusem.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:52 Autor: Robert
Otázka: Dobry den,
jeste tak pred 7 lety mi hrozne chutnala Vase G desitka. To co jste s ni, ale udelali za tu dobu beru jako Vasi nejvetsi ostudu. Vypada to, ze jste se chytili trosku za nos, ale dostat vsechny pivare zpet na svou stranu nebude jednoduche (vcetne me:-)). Jak to vidite vy? Diky za uprimnost
Pavel Zítek: Také děkuji za upřímnost. Přijeďte do našeho pivovaru a třeba se mi Vás podaří přesvědčit.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:52 Autor: Petr
Otázka: Co je pravdy na tom, že se také vyrábí Prazdroj v Polsku?
Pavel Zítek: Není to pravda!
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:55 Autor: Pepe
Otázka: Dobrý den, jak to, že Gambrinus a Pilsner Urquell jsou tak odlišná piva? Vždyt voda je stejná a chmel také. Jinak bych měl ještě dotaz ohledně Vašeho vyššího dávkování sladu. Více sladu = více cukru a tak i vyšší stupňovitost, ne?
Pavel Zítek: Každé z našich piv má odlišnou recepturu a výrobní postup. Proto má taky každé jiný chuťový profil. Vyšší dávkování sladu znamená, že várka obsahuje více zkvasitelného sladového extraktu a tím je dána vyšší stupňovitost. Cukr do piva Gambrinus nedáváme.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 14:58 Autor: ryba
Otázka: Co si myslíte o radlerech? Považujete to za pivo? Nenaskakuje vám husí kůže z toho, že to pije čím dál tím víc lidí?
Pavel Zítek: Gambrinus se nikdy nebál vyzkoušet něco nového. Míchané nápoje z piva značky Gambrinus Ochucený jsou toho důkazem. Osobně dávám přednost pořádné desítce, ale jsem rád, že si tyto nápoje z piva našly tolik příznivců za tak krátkou dobu.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:00 Autor: Jitka
Otázka: Kolik litrů obnáší ta pravidelná denní degustace?
Pavel Zítek: U degustace se ochutnávají malé vzorky piva, rozhodně se to nedá počítat v litrech.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:04 Autor: starosta.st.herminovy@seznam.cz
Otázka: Proč se hojně používá chmelový extrakt místo plnohodnotného českého chmele?
Pavel Zítek: Chmelový extrakt není nic nepřirozeného. Jedná se o hořké chmelové látky extrahované z chmele, které mají tu výhodu, že si po celou dobu skladování zachovávají své vlastnosti.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:06 Autor: Jára
Otázka: Cituji : Pavel Zítek: Desítka Gambrinusu se vyznačuje čistou osvěžující a plnou chutí.
Jak je tedy možné, že neznám nikoho, komu by v poslední době toto pivo chutnalo? Ke všemu jde jedna řeč o výrobě v Polsku...Pravda?
Pavel Zítek: Skutečně nevyrábíme piva pod značkou Gambrinus ani žádná jiná v Polsku!
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:06 Autor: Jim
Otázka: Letošní léto bude asi dlouhodobé maximum ve výstavě piva . Vaříte nepřetržitě?
Pavel Zítek: Jsme rádi, že po chladném jaru konečně přišlo pravé léto. V těchto horkých dnech vaříme nepřetržitě.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:08 Autor: René Močuba
Otázka: Dobrý den, čtu Vaše odpovědi, ze kterých mám pocit, že odpovídáte jako polititk a děláte z lidí hlupáky. Většina dotazů je velmi kritická k současnému Gambrinusu a Vy jen opakujete, jaké je to výborné a kvalitní pivo. Tomu, kdo má rád dobré pivo, prostě jen chutná nebo nechutná, to je to podstatné!
Pavel Zítek: Jako sládek Gambrinusu, který je u výroby piva přes 30 let, bych toto netvrdil, kdybych o tom nebyl přesvědčen. Souhlasím, že každý může dávat přednost jinému pivu.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:10 Autor: Mirek
Otázka: Dobrý den, chtěl bych pochválit nový nefiltrovaný ležák (opravdu chutné pivo). Plánujete do budoucna vyrábět také nealkoholocké pivo. Pokud ano, uvažujete o stáčení do pet lahví? Děkuji za odpověď.
Pavel Zítek: Jsem rád, že Vám nefiltrovaný ležák chutná. V současné době nealkoholické pivo nechystáme.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:12 Autor: František
Otázka: Vidím, že Gambrinus budete chránít i vlastním tělem, jenže pravdu mají ti co si zde stěžují.Proč lépe nedohlédnete na kvalitu v restauracích, když je to taková dobrota?
Pavel Zítek: Věřte, že na kvalitu v restauracích dohlížíme pravidelně. Nemůžeme být ale vždycky všude.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:17 Autor: Petr Stepanek
Otázka: dobry den, je nejaky zasadni rozdil v technologii vyroby gambrinusu a levnejsiho kozla (oboje vyrabi Plzeňský Prazdroj, a. s)? Neprijde mi ze by byl kozel chutove horsi, v pripade jedenactky dokonce spis naopak.
Pavel Zítek: Každé pivo má svou vlastní recepturu a svou chuť.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:17 Autor: Ondřej
Otázka: Dobrý den, Gambrinus 10° již moc nepiji, chut se mi zdá jaksi komerční. Poslední dobou vyhledávám právě ona zmiňovaná piva z malých pivovarů, které mají i vyšší stupně(15-20°) a přesto mají vynikající chuť. Neplánujete udělat pod svou záštitou nějaký další druh piva, který by Vaši značku oživil?Díky
Pavel Zítek: V letošním roce jsme uvedli na trh novinku Nepasterizované G, které je k dostání pouze čepované. Můžete se těšit i na další novinky.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:19 Autor: Jirka
Otázka: Ptáte se kde točí škaredý Gambrinus? Zajeďte do Třeště plzeňská restaurace U Kapra nebo hned na proti Sportbar tak přesně tam!
Pavel Zítek: Díky za tip. Prověřím.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:19 Autor: xy
Otázka: Dobrý den,
pijete i jiné značky?
Pavel Zítek: Ano, přehled si samozřejmě udržuji.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:20 Autor: Jenda
Otázka: Dobrý den,
slyšel jsem že se používá upravená voda z řeky u pivovaru.Je to pravda ? Děkuji.
Pavel Zítek: K vaření používáme vodu z našich vrtů.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:20 Autor: M. Soukup
Otázka: Piju stále Plzeň 12 st protože Gambrinus už dávno není co býval. Obávám se, že časem bude i P. Urguell eurovodovka až si "majitelé" a "akcionáři" prosadí úspory a žádné další rmutování ... Do té doby se budu těšit, že zavítáte ke Tří sedlákům do Č. Budějovic a dáme si dobrého ležáka. Ať se Vám daří.
Pavel Zítek: I mně chutná u Tří sedláků.
Odpovězeno: 24. 07. 2013 15:27 Autor: Láďa Kolář
Otázka: Proč jsem nesehnal na Masters of rock normální Českej Gambáč a proč se tam točil ten hnuj Radegast a jestli to bude příští rok stejný a by jsme věděli jestli tam máme eště ject?Stačí ž e kvůli tomu hnoji skončila v Budějcích Extraliga.Dík za jasnou odpověď.
Pavel Zítek: Pokud si chcete užít Gambrinus na letním festivalu, přijeďte tento víkend na Benátskou noc.
Děkuji všem za dotazy. Vás, na které se nedostalo, zvu na prohlídku pivovaru Gambrinus, kde Vás rád seznámím s tím, jak se naše pivo vyrábí a proč je nositelem označení České pivo